Sirokon silmässä

kuvittelua kaikenlaista

Jotain uutta 6/6 ja kollaasi

Posted by sirokko : huhtikuu 24, 2017

PÖÖÖ!

Taatusti en ole ennen kovertanut kiveä. Löytyi kaapistani tuollainen rannalta poimittu hauras hohkakivi, jonka kaivertamiseen ei tarvitse mitään järeitä aseita.  Tämä toivottavasti pelottaa linnutkin parvekkeelta 🙂

Ja sitten koko hommeli kasaan…

Kaikenlaista tuli kokeiltua. Kiitokset teille kaikille teemalaisille ja Teeman vetäjille erityisesti.

Ja papukaija ansaittu, siitä kiitos sen tämän kertaiselle taiteilijalle SusuPetalille! Sitä klikkaamalla pääsee katsomaan muiden teemailijoiden uutuuksia.

 

Mainokset

24 vastausta to “Jotain uutta 6/6 ja kollaasi”

 1. Sisko said

  Huh, onpa tuiman näköinen. Ilmeen olet hienosti tehnyt ja on kyllä pelottava.
  Hieno ja monipuolinen kollaasi, esiäitisi olet hyvin maalannut, kaikista tykkään.
  Onnittelen ja papukaijan olet ansainnut.

 2. susupetal said

  PÖÖ itsellesi! Ja vau, Modigliani hävetköön haudassaan! Upea. Miten tuo kivi toimii, mureneeko se helposti? Millä välinein kaiversit?
  On tämä makea, olen aina ihaillut kuvanveistäjiä, uskomattoman hienoa ja fyysisesti rankkaa hommaa.

  Kollaasistasi näkee, että olet todellakin halunnut, uskaltanut ja onnistunut kokeilemaan uutta. Eikö ollutkin hauskaa!

  • sirokko said

   Hih, Modigliani joutui varmaan hikoilemaan enemmän kiviensä kanssa. Tuota hohkakiveä voi raaputtaa millä tahansa vähänkin kovalla, vaikka kynnellä, minulla oli vanha katkennut veitsentynkä ja ruuvimeissi 😀 Lohkeilee kyllä aika helposti, mutta raaputtamalla onnistuu. Se olisi helppo kaivertaa painolaataksikin, olisi tarvinnut penkoa kaappeja jo leimasinhaasteen aikaan.
   Ihan kiva oli kokeilla kaikkea, joitakin juttuja varmaan myöhemminkin tulee harjoitettua enemmän. Ainakin noita hohkakiviä lähden etsimään lisää, Pääsiäissaaret kiikarissa 😀

 3. Liplatus said

  Upeasti veistelty! Maagisesti ottaa valtaansa toteemi olento.
  Kiinnostaa, mitä kiveä onkaan?
  Muistan Koillismaalla asuessamme, että jotain pehmyttä kiveä kutsuimme rapakiveksi.
  Ei varmaankaan samaa lajia. 😉

  Rohkeaa kokeilua. Kaunis kollaasi!

  Onnea, työt on tehty!

  • sirokko said

   Rapakivi, mielenkiintoista, olen kuullut puhuttavan ja piti oikein mennä googlettaan. Sitä ei muuten monessa paikkaa maailmaa olekaan, on tunnistettu alunperin Suomessa ja on englanniksikin rapakivi granit ja saksaksi der rapakiwi. Tämä ei ole samaa vaan laavaperäistä, niin kevyttä että kelluu vedessä. Meren rannalta näitä joskus löytää, käytetään mm. jalkaraspina, eli sitä samaa hohkakiveä mitä sielläkin kempsuissa myydään. Tosin tämä on kellunut vedessä ja lojunut auringossa, joten saattaa olla hauraampaa. Sanovat, ettei ole kahta samanlaista hohkakiveä vaan kaikki ovat omalla tavallaan uniikkeja.
   Kiitos, Liplatus, sait minut taas vähän viisaammaksi 🙂

 4. Paljon kokeilit rohkeasti uutta ja tulokset hienoja, kerrassaan komea tuo kivikin. Ideoita tuli muillekin,kiitos niistä ja onnea kaijastakin, sekin on kokenut uusia tuulia 🙂

  • sirokko said

   Ideoidensa puolesta Teema onkin mahtava haaste, jopa sivupolkuja pitkinkin tässä oppii kaikenlaista maan ja taivaan väliltä. Kiitos teille haasteen ylläpitäjille!

 5. Raija said

  Kiva kollaasi ja monta upeaa työtä.Ihana kaiverrettu kivi.Wau.Monipuolista taidetta.

 6. UUna said

  Todella mielenkiintoinen ja upea sarja, viimeisenä sitten huippu! Onko kivi tosiaan noin pehmeää, että sait silmätkin upotettua ja muutenkin kaiverrettua? Hieno lopputulos!

  • sirokko said

   Kiitos Uuna. Kyllä se on helposti kaiverrettavissa, niin huokoista että kun vähän raaputtaa ja ruuvimeisseliä pyörittää niin murenee helposti . Ja ne pois kaiverretut jauhot voi sitten käyttää tasoitteena vaikka seinän reikien paikkaamiseen, tai maaliin sekoitettuna – tai ihon kuorintaan, miten vaan 🙂 Mitään ei mene hukkaan.

 7. riitta k said

  Onpa hieno & pelottava! Onnea kaijasta!

 8. Armiida said

  Vaikuttavan tuima ilmestys. Luulisi pelottavan linnutkin. Kollaasi on taas monipuolinen ja hauskan näköinen. Onnittelut hienosta papukaijamerkistä.

 9. maahinen said

  Upea työ. Vaikuttavan näköinen. Mielenkiintoinen materiaali. Kollaasista tuli todella mahtava. Niin monipuolisesti teit uutta upeilla töillä. Onnittelut kollaasista ja papukaijamerkistä

 10. Millin said

  Kivenkaivertajaksi olet alkanut, hieno tuli! Hohkakivestä en ole kuullutkaan, noin vähällä voimalla voi veistellä! Monipuolisesti uusia kokeilit, onnistuit hyvin teemassa.Onnittelut kollaasista ja papukaijamerkistä!

  • sirokko said

   Myös pimpsikiveksi sanottu, minä tunnen vain version hohkakivi, myydään Suomessakin kempsuissa ja apteekeissa raspina. Ei ole ennen tullut mieleen veistellä, teema virittää mukavasti mielikuvitusta. Kiitos itsellesi, Millin.

 11. harakka said

  Todella , todella hieno sarja hienoja töitä!
  Viimeinen kyllä niin hieno, että vau!
  Onnea sulle papukaijasta ja valmiista töistä ja hieno kollaasi tietty tuli hienoista töistä, onnea!

 12. Selma said

  Jopas onkin hätkähdyttäviä taideteoksia. Paljon on kokeilematta mulla, kun katselee teidän huikeita ideoita. Kollaasissa näkyy kaikki hienot työsi, jokaista en ole käynyt edes kommentoimassa, sorryyyy 🙂
  Onnittelut urakasta ja papukaijasta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s