Sirokon silmässä

kuvittelua kaikenlaista

Jotain uutta 2 ja 3/6

Posted by sirokko : huhtikuu 10, 2017

1.  Olen jo kauan ihastellut teidän upeita ATC-korttejanne. Miten ihmeessä saatte niin pikkuruiseen tilaan mahtumaan niin paljon kaikkea! Uskomatonta!  Pakkohan sitäkin siis oli kokeilla ja todetuksi tuli, että näpertely ei tosiaan ole minun alaani alkuunkaan. Laitan kuitenkin tähän todisteeksi, että yritystä on ainakin ollut.


Ensimmäinen ja viimeinen 6,4 x 8,9 cm

2.  Korttitaiteilun punainen lanka jäi siis löytämättä.  Olen aika suurpiirteinen immeinen, joten pysytään toistaiseksi ruodussa.  Youtubessa katselin, miten tekivät upeita juttuja valkaisuaineella. Tähän asti olen käyttänyt kloridia vain siivoamisessa ja vaatteiden valkaisuun, nytkin sain taas epämääräisen valkopilkullisen paidan, vaikka kohde olikin paperi.  Kloridi toimii oikein hyvin leimasinvärin kanssa, mutta ei akryylin eikä oikein guassinkaan.  Toimi myös erinomaisesti pensselinkarvojen syöjänä, joten kannattaa mieluummin käyttää muita välineitä kuin sutia. Sapluunalla ja suihkepullolla saisi kauniimpaa jälkeä, sitä voisi sitten käyttää sen pilkullisen paidan uudelleen kuviointiin…

 

Mainokset

23 vastausta to “Jotain uutta 2 ja 3/6”

 1. Selma said

  No mutta sehän on löytymässä, ihan kohta, jos jatkat vielä ja teet parit atc lisää. Hyvällehän tämä jo näyttää 🙂
  Äkäset aineet sulla tuossa toisessa työssä,siis 3. työssä, mutta kivasti kuviot muodostuu 🙂

 2. Minusta on hienoa että noita kortteja tehdäänkin omanlaisia, hirveesti on jo samantapaisia. Sinun korttisi on siis hyvä! Ja alimmat myös, luovuutta, uskallusta kokeilla se on juuri tätä haastetta parhaimillaan!

  • sirokko said

   Tämä haaste on tosiaan kiva, kun ei tarvitse olla taitaja, saa kokeilla mitä haluaa. Näinpähän sitten itsekin tietää mihin pystyy. Korttien tekemisen jätän suosiolla muille 🙂

 3. susupetal said

  Minullakin on ollut mielessä, että voisi kokeilla atc-kortin tekoa, mutta vielä epäilyttää oma kärsivällisyys. Nostan siis sinulle hattua! Niin kuin Esther tuossa kommentoi, niin tuntuu, että samanlaisia kortteja on tosi paljon, tämä erottuu joukosta, on itse asiassa huumoritaan juuri näköisesi, joten tykkään.
  Niinpä, kloriitti on vihoviimeinen aine. Kuinka monta läikikästä paitaa minullakin on, kun kloriitti on syönyt vaatteista värit, vaikka olisi pitänyt poistaa vaan lika lavuaarista. Pitäisi riisua itsensä alastomaksi, kun siivoaa.
  Kaunista valumajälkeä syntynyt noihin alempiin, tykkään.

  • sirokko said

   Saa nostaa hattua, oli se sen verran kinkkistä touhua minulle.
   Minä onnistun tekemään tahroja aineella kuin aineella, kloriitti on tosiaan pahin kaikista. Pitäisi ruveta taiteilemaankin alasti. Hurja vaan, jos tartteekin äkkiä lähteä johonkin ja unohtaa olevansa alasti, minulle voisi käydä juuri niin 🙂

 4. Sisko said

  Kauniin kortin teit, vaikeita ne ovat ja monivaiheisia, jokaisella on oma tyyli ja se onkin hyvä. Kokeilit myös valkaisuaineita ja koristeellista jälkeä tuli. Minullakin kyllä kroriittia on kotona.

  • sirokko said

   Ei todella ole kortissa kehumista, mutta tulipa yritettyä. Kaikki mikä ei ole heti valmista ei sovi minulle, ongelma kärsivällisyyden kanssa. Mutta ihanaa kun tässä haasteessa saa kaikkea kokeilla.

 5. Liplatus said

  Yksinkertainen ei ole tuo eka kortti tehdä. Kaunis on.
  Kauniisti värit sekoittuvat kukka töissä. Kuviot herättävät mielikuvia.

  Mehän kokeilemme, on ymmärrettävää että eka kerran kun teemme, jälki ei tule ihan sellaista kun ajattelee tehdä. 🙂
  Sitä kun ei tunne miten eri materiaalit käyttäytyy ja missä suhteessa niitä läträtään.

  Ihan samaa olen ihastellut, kun kortin tekijät saavat mahtumaan niin paljon pienelle kortille.
  Minullakin jää tekemättä.

  • sirokko said

   Ne kortit on todella niin uskomattoman runsaita ja kauniita, että siksi teki mieli yrittää, mutta totuus on, että ei se kaikille sovi, minulla ei edes mielikuvitus riittänyt saati sitten sormet. Vähän sama juttu materiaalien kanssa, pitäisi ensin etsiä tietoa… mutta kun on niin hauska vain itse kokeilla ensin 🙂

 6. Waude miten upeita teit heti kerralla.

 7. Millin said

  Varo vaan, teidän niitä, jotka on vannoneet, ettei atc-korrteja tee ja sitten onkin kohta jo iso kasa! Minulle tulisi myös ensimmäinen ja viimeinen, jos uskaltaisin yrittää. Vähän saat olla ylpeä itsestäsi.
  Kloritellakin teit hienoja töitä, kaikea sitä keksitkin!

  • sirokko said

   Sellaista riskiä ei kyllä ole, että alkaisin näitä tekemään enemmänkin, kerrasta uskon 🙂 Mutta onhan se hauskaa yrittää kaikenlaista, kannattaa ottaa härkää sarvista, olen varma, että sinulta nämä luonnistuu yhtä helposti kuin kaikki muukin.

 8. Armiida said

  Ei se eka atc-kortti useimpia itseään miellytä. Ei sinun ekassasi mitään vikaa ole, päinvastoin. Nuo värikokeilut ovat hauskoja, ei olisi tullut mieleenikään käyttää kloridia. Kaikkea sitä netistä löytää.

 9. maahinen said

  Nyt olet kyllä liian kriittinen työn jälkeäsi kohtaan. Korttisi on persoonallinen, hauska ja et lähtenyt aidan raosta, vaan kiersit kaukaa.
  Eli et ainakaan helpoimmalla tavalla aloittanut. Tykkään kortistasi, ihan todella! En ymmärrä miksi et ole siihen tyytyväinen.
  Persoonallisuus on valttia, ei toisten matkiminen, Hyvä sinä!

  Tykkään itsekin tehdä omanlaisiani. Jos niistä ei pidetä, niin voi voi 😉 En halua tehdä sellaista, mikä ei ole minua, joten harvakseltaan vaihtelen (siis eivät suuren yleisön suosiossa :-DD Oman tieni kulkija olen ja niin näytät sinäkin olevan. Hyvä niin, miksi pitäisi tehdä sellaista, mikä ei tule itsestään?

  Valkaisuaine on minullekin ihan uusi juttu. Onneksi! Koko koti olisi laikuilla jos siihen ryhtyisin. Kaunista jälkeä on kokeilusi tuottanut.
  Yläkuvassa pikku koirat juoksevat kauniin kukkasen ympärillä ja alakuva on kesäinen perhosten leikki kukkaniityllä. Upeita ideoita. Ja korttisi kelpaisivat mainiosti vaihtoon……

  • sirokko said

   Voi voi, kiitos Maahinen 🙂 Persoonallisuutta minäkin arvostan, ja sitä löytyy tähän haasteeseen osallistujilta. Minua kyllä jäi harmittamaan tuossa kortissa varsinkin teksti, kun tussi ei ottanut kiinni ja tuli aika sotkuista jälkeä, kun yritin sutia päälle. Mutta en osaa ottaa vakavasti moisia virheitä, hauskaahan tämän kuuluukin olla, en ole kovin huolellinen ihminen muutenkaan, siksi tällainen pieni näpertely ei oikein minulle sovikaan.
   Kas vain, en noita hauveleita huomannutkaan. Nyt kun sanoit, niin selvästi pikkuiset villakoirat siinä hyppelevät 😀
   Täällä on klorite yleisin käytetty aine joka hommaan (näköjään piirustukseenkin), ja se kyllä näkyy meikäläisen vaatteissakin, silti käytän sitä paljon vähemmän kuin muut 🙂

 10. UUna said

  Kun aikanaan tein ensimmäisen korttini, ajattelin myös, että viimeiseksi jäi. Kuinka ollakaan jonkin ajan päästä tein toisen ja kolmannenkin, sitten se oli jo menoa.
  Minustakin korttisi on kiinnostava ja hieno, tykkään tällaisista erilaisista korteista, taiteellisista ja persoonallisista. Eli teepäs nyt muutama sentään, että saan kokoelmaani.

  Kiitos klorite-vihjeestä, hienoja tuli. Sitä kyllä kokeilen, kun tuntuu, että lähes kaikki on jo kokeiltu.

  • sirokko said

   Minä ymmärrän korttitaiteilusi vallan hyvin, ovat niin upeita, eikä niissä välttämättä tarvi edes käyttää allergisoivia aineita, kun kaikki materiaali kelpaa. Minä en kyllä näistä innostunut – vai pitääkö nyt sanoa ainakaan vielä 🙂

 11. […] Ei voi kuin ihastella, miten niin pieneen tilaan saa mahtumaan niin paljon kaikkea kaunista! Koska Sirokkokin uskalsi tarttua toimeen, oli minunkin pakko tehdä elämäni ensimmäinen ATC-kortti. Sirokon […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s