Sirokon silmässä

kuvittelua kaikenlaista

Visiot 4 ja 5/6

Posted by sirokko : 19 maaliskuun, 2017

Lasten kanssa oli puhetta peloista ja rupesin miettimään omiani.  Pelko kun sopii hyvin Teeman tunnehaasteeseen, niin yritin saada sen kuvaksi asti.  En kärsi mistään erityisistä fobioista, mutta pimeä maalla metsän keskellä saa mielikuvitukseni loihtimaan esiin vaikka mitä kauheuksia. Lapsena näin niitä huoneessanikin, mutta ne pelot ovat ajan kanssa hävinneet.  Olen aktiivisesti mökillä yrittänyt selättää tätä pelkoani, se ei siis halvaannuta minua, mutta sille en edelleenkään voi mitään, että jokainen rapsahdus pussipimeässä metsässä saa aikaan väreilyä selkäpiissäni… susi? karhu? murhaaja?  Vaikka kuinka järkeilisin, niin kauas en maalla pimeässä yksin lähde.

4. They’re here, for sure!

Pelon seuraava askel olisi kauhu. Sitä en ole kokenut kuin joskus oikein pahassa painajaisessa. Tosin niin aidosti, että tiedän miltä se tuntuisi todellisuudessakin, siinä unet ovat hyviä valmentajia.  Sitä ei kyllä voi tietää, miten oikeasti toimisi sellaisessa tilanteessa, varmasti lamaantuisin tyystin.

5. Kauhuun jähmettynyt

Kuvissa on kierrätetty pohjina vanhoja vesiväritöitä, joihin valutettu kiinanmustetta. Eikä taaskaan tullut positiivista tunnetta esitettäväksi,  mutta vielä on yksi yritys jäljellä.

16 vastausta to “Visiot 4 ja 5/6”

 1. Sisko said

  Pelko ja kauhu ovat tosi pelottavia visioita, niistä on vaikea päästä pois. Hienosti kuitenkin ja pelottomasti olet piirtänyt tunteittesi voiman.

 2. Hyvin olet saanut tunteet näihin kuviisi. Tosi hyviä!

 3. susupetal said

  Tuo ylempi on huikea! Vetää sanattomaksi.

  Muutaman kauhunhetken ole kokenut. Ennen niitä luulin, että jähmettyisin, juuri niin kuin kuvassasi, mutta näköjään toimin hyvinkin rationaalisesti.
  Se vapiseminen ja tunneryöppy on tullut sitten jälkikäteen, kamala tunne ihan fyysisestikin.

  • sirokko said

   Jälkikäteisen tunnerypyn tärinöineen olen kokenut minäkin, mutta se ei johtunut kauhusta vaan adrenaliinipurkauksesta, kun panin kampoihin laukkuvarkaalle, mikä sinällään oli tosi hölmö temppu, mutta ihmisen suojamekanismit toimivat yllättävällä tavalla. Siksi voinkin sanoa, etten yhtään tiedä miten toimisin kauhutilanteessa. Voisin kuvitella vaikka vain karhun kohtaamista pitkospuilla ja kauhutilanne olisi päällä, en tosiaan mene takuuseen siitä, että osaisin toimia järkevästi.
   Kiitos Susu!

 4. UUna said

  Ei aina tarvitse olla positiivista. Olet saanut taitavasti tunteet esiin, se on tärkeintä.
  Olen itsekin sellainen metsän ja pimeän pelkääjä. Jokainen pensas ja puu muuttui jo lapsena ties vaikka miksi. Ja metsässä aina tuulee sen verran, että näyttää että jokin hyökkäisi.
  Olet saanut valuttamalla etenkin tuon toisen erittäin tehokkaaksi. Ensimmäinen on taiteellinen ja hieno työ myöskin.

 5. Millin said

  Upeita tulkintoja kumpikin! Olet saanut metsän loihduttua tosi pelottavaksi, tuolla pelkäsin minäkin. Metsän eläimiä ei tarvitse pelätä, koska ne pelkäävät sinua vielä enemmän ja rosvot eivät uskalla metsään tulla. Mutta jos sellaisen kohtaisin niin jähmettyisin paikoilleni. Aivan kuin toinen työsi kuvaa.

 6. Maahinen said

  Oi nämä ovat upeita töitä. Upeat värit tuossa pelkko työssä. Vaaleanpunainen ikään kuin hiukan pehmentää pelkoa. Siltikin siellä on jos jonkinlaista pelottelijaa. Liekkö alitajuntainen pelko pimeään metsään, vaistomainen suojamekanismi.
  Kauhuun jähmettynyt on todella kauhuissaan. Jäätynyt paikalleen, silmät selällään 🙂 Taitavasti kuvaat kauniilla töilläsi voimakkaita tunteita.

  • sirokko said

   Vaaleanpunainen varmaan sitten esittää pelon voittamisen yritystä. Kovasti olen ainakin yrittänyt, olla liikoja pimeässä kuvittelematta,.
   Kiitos Maahinen, hyvin huomasit monet pelottelijat 🙂

 7. Armiida said

  Wau! Todella upeasti kuvattuja tunteita. Kauhuun jähmettynyt kuvaa mielestäni kauhua ihan täydellisesti. Hyvin vaikuttava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s