Sirokon silmässä

kuvittelua kaikenlaista

Mandalani – teema 4/6

Posted by sirokko : lokakuu 15, 2015

IMG_3514-001

Yksi kuudesta teemakuvasta piti olla mandala. Aika kauan tämä piilotteli  itseään, monena päivänä sitä odottelin kynä kädessä, mutta mitään ei vaan tullut mieleen. Sitten eräänä päivänä, kun taas pyörittelin kiviä puutarhassani niin yksi niistä alkoikin elää käsissäni. Tietenkin, kivihän se on, ilman muuta, sieluni heijastuma!

Siihen on piirretty ympyrä, vaikka kiven pyöreys vähän kuvassa sitä muuttaakin, kivi itsessään näet oli vähän pullea – kuten minä itsekin – sitä paitsi, kuka nyt ensi näkemältä haluaisi itseään kokonaan esiin tuoda 🙂   Elämäni on aika kahtia jakautunut etelään ja pohjoiseen  ja kompassi on välillä tarpeen matkan suunnan tarkistamiseksi. Tästä tuli nyt hyvinkin konkreettinen nykyhetki, tulevaisuuden suhteen ei ole suuria suunnitelmia, eletään tätä päivää, hetki kerrallaan, joten kovin meditatiivinen ei mandalani ole sen suhteen.

Vielä pari lähikuvaa kummastakin puolesta. Mandalassahan kuva piirtyy ympyrän sisälle, mutta rajojen sisällä pysyminen  on joissain asioissa aina tuottanut minulle ongelmia, niiden ylittäminen onkin joskus ihan toivottavaa.

IMG_3515

IMG_3518

 

Mainokset

22 vastausta to “Mandalani – teema 4/6”

 1. UUna said

  Miten sinulle rajojen ylittäminen voi olla vaikeaa?? Olethan ylittänyt monta rajaa, kun asut siellä kaukana. Olet rohkea ja haluat nähdä uutta, niin minä ole sinut oppinut tuntemaan.
  Valintasi on kivi. Se kertoo kuitenkin enemmän kuin luuletkaan. Senkin, että pinta voi olla kova, mutta kukaan ei tiedä, kuinka pehmeää on sisällä. Jos kiven ottaa käteen, se alkaa lämmetä. Pyöreä kivi on salaperäinen, koska se näyttää aina vain yhden kohdan itsestään.
  Hieno mandala, vaikka et mitään paljastanutkaan itsestäsi 😉

  • sirokko said

   No just, kirjoituksestani sai ihan väärän kuvan, korjasin heti miten, kiitos, nimittäin se rajojen sisällä pysyminen lähinnä onkin ongelma 🙂 Hyvin olet minua lukenut, ei enempää tarvinnut paljastaa kun jo noin paljon tiesit.

 2. Sisko said

  Mandalasi on todella kaunis, monta puolta ja erikoinen tekotapa, taiteellinen kivi. Hauskasti keksitty, täällä huomaa miten kekseliäitä taiteilijoita täällä on.

 3. Selma said

  Taas niin sirokkomainen hieno idea; mandalakivi. Voiko parempaa keksiä 🙂 Kaunis kuin koru ja tulkinnat jätän nerokkaimmille tietäjille 🙂

 4. Armiida said

  Upea kivimandala. Täynnä elämän ja valon kuvioita. Tykkään kovasti.
  Kiven maalaaminen tuli minullekin ympyröistä mieleen, mutta sopivan kiven puuttuessa tyydyin paperiin, ehkä parempi niin.

 5. Kiva idea kivimandala ja vuodenajat sulassa sovussa keskenään.
  Olen yrittänyt vastailla tänne moneen kertaan jokohan onnistuisi.

 6. Voi ääretöntä miten ihanaa taidetta täältä blogistasi löytyy. Upeita töitä kuten tämäkin

 7. Millin said

  Tämä on tosi upea! Pohjola ja etelä hienosti kietouituneet yhteen, vankka kivi pohjana. Vain sinä voit aidosti yhdistää palmut ja lumikuuset. Paljon kertova mandala, selkeät harmoniset kuviot, mielyttävää sirokkomaista tyyliä.

  • sirokko said

   Jännää miten huomaamatta tunteet ottavat muodon ihan itsestään, vaikka ei mitään ajattelisikaan. Muistoissani on vahvana kuvana keväinen valkovuokkometsä ja syksyn ruska-aika, talven hiljalleen leijuvat lumihiutaleet, siis ne parhaimmat puolet on sieltä jäänyt mieleen 🙂

 8. maahinen said

  Upea mandala ja viellä ”kiveen kirjoitettu”. Hieno oivallus tehdä se kiveen. Ilmansuunnat keskellä ja siitä jakautuu vielä vuodenaikoihin.
  Sinun kivesi on kiva sileäpintainen, hyvän muotoinen pitää kädessä, pyöritellä ja tunnustella. Ja nyt siinä on vielä noin paljon kaunista katsottavaakin.
  Mainio ”rajan ylitys”. Minäkin pidän kivistä. Tuossa nenän edessä hyllyllä on taskukiviä 🙂

 9. Liplatus said

  Jo passaa kylkeä käännellä, niin kauniisti on maalailtu. . 🙂

  Ihailen mielikuvituksesi rikkautta.
  Siellä lämpimässä ei mene energiaa kylmän tärinään, niin kuin….täällä jo täristään….luovuus karkaa.. 😀

 10. harakka said

  Uskomattoman hieno työ ja mandala!
  Tykkään todella paljon tästä, koska rakastan kiviä!

  • sirokko said

   Aika moni meistä näyttää tykkäävän kivistä, luonnollisina ne tietty on hienoimmillaan, mutta kun niistä ei ole pulaa niin voi käyttää paperin asemastakin.

 11. Aina said

  Oivallusten oivallus. Kovasta kivestä saa pehmeän ja paljon kertovan, kun vähän pintaa ”raapaisee” Ei kaikkea tarvitse heti esiin tuoda, kulma kerrallaan riittää .Hienoa jatkoa sinulle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s