Sirokon silmässä

kuvittelua kaikenlaista

Metsä 3

Posted by sirokko : 11 huhtikuun, 2015

IMG_2022b

Tämmöiset metsät kierrämme kaukaa.

30 vastausta to “Metsä 3”

 1. Aina said

  Levottomiahan nämä luontokulkijalle ovat, mutta monille lähes ainoa vaihtoehto. Hyvin kuvasit sekä metsän, että sen käyttäjät.

  • sirokko said

   Täällä ei todellakaan ymmärretä sanaa luonto. Kaupunkia rakennetaan niin tiuhaan, ettei jää edes pihoja lapsille leikkipaikoiksi. Sitten johonkin kauempana olevaan metsikköön pystytetään keinut ja liukumäet, joita ei kukaan sen jälkeen käy hoitamassa, parissa vuodessa ruostuvat ja ränsistyvät niille sijoilleen.

 2. sari said

  Nätistihän nuo lapset tuntuvat tuolla leikkivän, ei näy ketään repimässä kaarnaa. Mutta juu, toisen polun taidan minäkin ottaa. 😀 Hineo kuva silti: arvokas metsä ja sen juuressa vimmattua pinten ihmisten liikettä ja touhua. 🙂

  • sirokko said

   Heh, mitenkäs ne noin kiltisti leikkivätkin 🙂 Jätin piirtämättä roskat ja pullokasat, joiden keskellä lapset leikkivät ja jotka aikuiset ovat sinne jättäneet.

 3. lepis said

  Metsässä leikkiminen ja metsään leikkimään meneminen ovat muuttaneet muotoaan vuosikymmenten saatossa. Meillä oli kivet, riukuaidat ja käpylehmät, joskus jopa oikeat lehmät. Nykyisin kaikki on muovia. Komea kuva nykyleikeistä kuitenkin 🙂

  • sirokko said

   Niinpä, täällä ei ymmärretä luonnosta mitään. Piirsin tämän, kun olin niin tohkeissani taas perjantain luontoretken jälkeen. Ymmärrän, että varjoa kaikki täällä etsivät ja siinä mielessä metsikköön on mukava tehdä leikki- ja levähdyspaikkoja. Vaan kun niistä ei kukaan pystytyksen jälkeen hulehdi, metsät ovat täynnä ruostuneita ja rikkoontuneita kiipeilytelineitä ja kienunraatoja. Oikeita lehmiä toki löytyy. Sinne on myös hyvä viedä kaikki roskat samalla kun lapsetkin…

 4. Luontoa ei osata arvostaa kun ei siitä ole kukaan puhumassa. Kuva on silti hyvin tehty. Mutta roskaamista näkee kaikkialla,ikävää.

  • sirokko said

   Jatkuvasti lehdissä kirjoitetaan saatumisesta, mutta suurin osa ihmisistä ei lue lehtiä ja siisteys loppuu omaan piha-aitaan, roskat voi heittää aidan yli. Jos vähänkin on vapaata maata niin siitä tule hetkessä kaatopaikka, ja tarkoitan ihan oikeaa kaatopaikkaa. Niin hermoja raastavaa, argh!

 5. Selma said

  Äkkiä katsoen näyttää ihan kivalle metsälle, niin – monesti totuus paljastuu vasta kun säntää paikalle. Meitä on niin moneksi, täällä metsäsuomessakin 🙂

 6. tuulento said

  Joidenkin mielestä tuokin on metsä, onhan siellä puita ja lasten kiva leikkipaikka. Meidän suomalaisten metsä on vähän erilainen!

 7. Ensin ilahduin lasten leikkipuistosta, mikä suloinen metsäsaarreke. Luetteuani en ollutkaan iloinen, voi lapsikullat. Aikuinen pilaa jopa lasten pienetkin leikkipaikat ja mahdollisuuden nauttia luonnosta. Hienosti piirsit leikkipuiston ja kerroit niiden todellisen tilan. Vaikuttava työ 🙂

 8. UUna said

  Ensivaikutelma on valoisa ja kaunis! Ihmettelin, miksi tällaiset kierrät kaukaa, sitten ajattelin melua, mutta syitä löytyikin monta.
  Itse työ on tosi onnistunut ja puut hienosti maalattu.
  Minulla on ollut vaikeuksia saada kommenttia läpi, mutta nyt ainakin edellinen jo onnistui.

 9. Liplatus said

  Iloinen metsä työ syntyi kaikesta huolimatta. Lapset antavat viehättävää elämän makua metsikköön.;-))

  Metsässäpä sitä tuli lapsuus melkein kirmailtua. Ei ollut kyllä millä roskata, niin kuin tänä päivänä on. Puiden kaarnat ja tuohet pysyivät myös puissa. Kasvatus oli metsää suojelevaa, kun vanhemmat oli metsänomistajia.
  Tilaa oli kilometri tolkulla, ettei naapureihinkaan herkästi törmännyt.

  • sirokko said

   Suomessa kai kasvatetaan pienestä asti niin osaksi luontoa että sitä oppii kunnioittamaan eri tavalla ja se on koko ajan läsnäkin joka puolella. Minulle se oli itsestään selvyys kunnes kuin tulin tänne…

 10. Millin said

  Tuollainen piirtämäsi iloinen ja valoista lasten leikkimetsä pitäiskin olla. Roskaaminen ja rikkominen on ikävää, se vähäkin metsä jätetään huolehtimatta.

 11. Ester said

  Itsekin monen muun tavoin näin kauniin pienen metsän, jossa lapset iloisesti viettävät aikaansa… Kunnes luin pidemmälle. Tyypillistä käyttäytymistä ihmiselle ajatella vain oman napansa lähiympäristö.

 12. BLOGitse said

  Sääli ettei metsää ole kuten täällä mutta sinun kuvasi on kuitenkin luokseen kutsuva.
  Ihminen on luonnon pahin vihollinen, ilman meitä tämä maapallo voisi joka suhteessa paljon paremmin. Emmekä me opi vaikka tietoa on…
  Kaikesta huolimatta mukavaa viikon jatkoa! 🙂

 13. Lapsille turvallinen ’metsä’. Kauniit värit!

 14. harakka said

  No, ei heti tästä maalauksestasi näy, että siellä mitään roskia olisi, mutta niinhän se on, että mitä lähemmäksi menee, sitä enemmän paljastuu.
  Meillä täälläkin kaunista metsää, mutta joskus pahoittaa oikein mielensä, kun löytyy vaikka esim. sohvia, tuoleja, jääkaappeja ja vaikka mitä!

  • sirokko said

   Juu tosiaan, on löytynyt jääkaappi meidänkin mökkimetsästä Suomessa. Mutta ne on silti yksittäisiä tapauksia, täällä toisaan koko maa on pullojen ja roskien peitossa, tosi törkyistä 😦

 15. susupetal said

  Ihminen on susi luonnolle, eri maissa eri tavalla. Piittamattomuus tuntuu olevan päivän sana.

  Ilman näitä kommentteja ja kertomaasi, kuvaasi olisi voinut ajatella positiivisesti, nyt näen vain nuo kurittomat ihmiset!

  • sirokko said

   Kauneus on usein vain pinnallista 🙂 Tuonne eukalyptusmetsään vietiin aikanaan omatkin lapset leikkimään, silloin siellä ei vielä ollut mitään keinotekoista leikkikenttää eikä roskiakaan, vaikka kävijöitä riittikin. Sittemmin siitä tuli julkinen piknik-paikka pöytineen. Ikään kuin se olisi ollut lupa tulla roskaamaan tai sitten uusi sukupolvi vain ei enää välitä mistään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s