Sirokon silmässä

kuvittelua kaikenlaista

Omituinen otus

Posted by sirokko : tammikuu 17, 2013

Satusivellin-blogissa on menossa mielenkiintoinen piirustusleikki, jota minäkin päätin kokeilla. En tosin ole piirtänyt mitään sitten nuoruuden päivien, mutta näin leikin varjolla uskaltaudun mukaan. Tällä viikolla on jo menossa Piirustus 2, jonka aiheena oudot otukset. Kukapa niitä ei näkisi ympärillään, putkahtelevat esiin milloin mistäkin ja pimeässä tuntuvat varsin pelottaviltakin.

Piirrä viimeksi harjoittelemiasi varjoja hyväksi käyttäen yksi tai useampia näistä kummallisista otuksista. Nyt kun on valoisaa tuijota puuta, siristä silmiäsi ja odota, kunnes jokin oksa muuttuu otukseksi. Jos et näe tällä hetkellä puita, tuijota vessan kaakeleita, makuuhuoneen kattoa, mitä tahansa, mistä otus tulee esiin. Anna otukselle vartalo, juuri se omituinen ilme, jolla se sinua tuijottaa. Voit piirtää mukaan puun oksaa tai koko latvan, jos haluat, mutta lähikuva on paras sikäli, että siinä erottuu käyttämäsi varjostustekniikka. 

Lyijykynäpiirustuksesta on tällä kertaa siis kyse.  Meidän puutarhassamme kasvaa huutava puu, jonka yritin ikuistaa. Huomasin, ettei ollut ihan helppoa tarttua lyijykynään, hyvä kun sellaisen edes omistin. Hurjasta huudostakin tuli enemmän pieni vinkaisu, mutta kärsimättömänä ihmisenä en yhtä kertaa enempää yritä samaa kuvaa, tällä mennään. Tunnustan, että kynnys julkaisuun oli kyllä aika korkea, mutta yli konttasin.

IMG_2754

Uunan vetämään Satusiveltimeen osallistuu todella taitaviakin piirtäjiä, joiden luomuksia voi käydä katselemassa TÄÄLLÄ.
Itsekin kannattaa osallistua! Tässähän ei ole kyse kilpailusta vaan leikistä.

 

Mainokset

9 vastausta to “Omituinen otus”

 1. Uuna said

  Kyllä tämä vetää vertoja norjalaisen Munchin Huudolle. Todella ilmeikkäät silmät ja ääntä lähtee. Turhaan vähättelet työtäsi, tämä on kerrassaan mainio.
  Olen aikoinani piirtänyt tosi paljon, mutta nyt huomasin, ettei kynä meinannut millään totella, eikä se tehnyt lainkaan sellaista dramaattista kuvaa, mitä suunnittelin, vaan ihan toisenlaisen. Mutta otetaan kynä rohkeasti käteen, siitä se varmuus kasvaa. Välillä kyllä leikitään ja tehdään muillakin välineillä, mutta jossain vaiheessa taas palataan lyijykynään.
  Käsien sisäsivuissa on muuten upeaa eläväistä viivaa. Jätä se itämään. Kiva kun tulit mukaan 🙂

  • sirokko said

   Tämä on hieno haaste, kiitos sinulle rohkaisusta. Ihan hirveästi teki mieli ottaa mukaan kuvankäsittely, sillä on niin helppo parannella jälkeä, mutta hyvä että olet tehnyt tästä käsivaraisen leikin. Käden käyttö tuppaakin vallan unohtumaan koneiden aikakaudella.

 2. Aina said

  Tämä on tähänastisista mahtavin tai ainakin lähes mahtavin teos. Nyt vähättelyt nurkkaan. Voi miten mukava tämä on, kun niin moni uskaltaa tulla mukaan ja antautua kokeilemaan osaamistaan. Tämä on terrapeuttista leikkiä ja kehittävää sellaista, sen huomaa, ken mukana pysyy. Usko minua 🙂

  • sirokko said

   Terapeuttista tosiaan on, ja miten mukava oli taas vuosikymmenien jälkeen tarttua kynään vaikka käsi tutistenkin, tarvittiin vain tällainen sopivan hyvä syy ilman suuria odotuksia. Blogistaniasta teitä mukavia opettajia ja inspiraation antajia kyllä löytyy, kiitos siitä.

 3. tuulento said

  Ei mitään syytä vaatimattomuuteen. Hieno huuto puulla. Pidä kynä tallessa seuraavaan piirustukseen asti!!

 4. Sirpa said

  Tämähän on hieno! Kumea huuto kuuluu kauas…ei mitään vinkausta.

 5. Millin said

  Hieno kuva huutavasta puusta. Möreä huuto kuuluu tänne asti, tai ainakin näkyy 🙂

 6. harakka said

  Tosi upea huuto puulta!
  Tänne asti kuuluu!!!
  Pelottavan näkönen on kuitenkin!

 7. Siis miten hieno-ja pelottava myös. Huuto kuuluu kauas-tänne asti…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s